Stuur feedback

Stoere kinderkamer

Ben je niet zo van het zoetsappige of past dat totaal niet bij je kind? Dan is een stoere kinderkamer het antwoord. Stoere kleuren, stoere materialen en stoere accessoires.

Stoere kinderkamerStoere kleuren
Dat roze en lichtblauw tot de lieve kleuren behoren weten we allemaal. Maar wat zijn nou stoere kleuren? Ze zijn niet per se donker. Hoewel legergroen, marineblauw, grijs en zwart al snel het predicaat stoer krijgen, kun je ook eens kijken naar oranje, geel en knalrood. Ook die kleuren lenen zich perfect voor een stoere kamer en zijn niet alleen stoer maar ook nog eens fris.

Anders stoer
Heb je een stoere meid die toch ook wel van roze houdt, koop dan stoere items in het roze. Een lockerkast ziet er in het roze echt heel anders uit dan in het grijs of zwart! Daarbij combineert roze weer heel mooi met legergroen. Dat contrast tussen lief en stoer doet het vaak heel goed op een meisjeskamer.

Stoere kinderkamerSpeciaal voor jongens
Ook voor jongens is die combinatie van stoer en lief vaak een hele goede. Daar weten de ontwerpers bij Bibelotte alles van. De nieuwste lijn Skyler is namelijk een coole ijsbeer met een lief bloemetje. En wat denk je van de combinatie geel, grijs? Ook heel stoer, kijk maar naar de collectie Oliver.

Palletbed
Bijzondere materialen kunnen een kamer ook die stoere look geven. Bijvoorbeeld pallets als bed, houten kratjes als nachtkastje en een groot conservenblik als lampenkap! Ook een groot bureau doet het goed op een stoere kinderkamer. Bijvoorbeeld een legertafel, oude marktkraam of dwarsdoorsnede van een boomstam. Kijk eens op Marktplaats of bij Combitex.

Beeld: ariadne at Home,  fotografie: Fotolemaire.nl