Stuur feedback

Zelfmaakideeën stof

Nog lapjes stof over en handig met de naaimachine? Maak er mooie decoraties van voor in de baby- of kinderkamer. De leukste zelfmaakideeën van stof vind je hier!

zelfmaakideeën stofKnuffels en poefjes voor de kinderkamer
Een koe, konijn of grappig figuur als knuffel heb je eenvoudig zelf gemaakt. Misschien heb je nog een restje stof over van de gordijnen of sierkussentjes op de kinderkamer. Maak hier dan een bijpassend knuffelbeest van. Leuk ter decoratie of als lievelingsknuffel van je kind. Bekijk het artikel Knuffelbeesten maken voor allerlei zelfmakers. Een ander leuk idee is een vrolijk poefje. Van een stuk stof, kussen, houten paneel en zwenkwieltjes. 

Wist je trouwens dat je van stof ook muurstickers kunt maken? Bijvoorbeeld deze stoere Dino muursticker. 

zelfmaakideeën stofZelfmaakideeën stof voor de babykamer
Unieke zelfgemaakte items zijn eigenlijk onmisbaar in de babykamer. Je wilt het kamertje namelijk persoonlijk inrichten. Waarom maak je dan niet zelf een ledikantlaken? Of romantische bekleding voor het wiegje. Van een stuk stof dat je over hebt, maak je een bijpassend aankleedkussen

Maak hippe loungekussens
Een lekker kussen om op te relaxen is perfect voor in de tienerkamer. Gezellig met vriendjes en vriendinnen gamen of kletsen. Maak daarom een groot leefkussen, met stippen of een ander printje. Nog lekkerder zit een hippe zitzak. Kunnen ze úren op ‘chillen’. 

Een warm plaid voor op bed
Voor in een meidenkamer is het een idee om een mooi patchwork plaid te maken voor op bed. Staat leuk en is lekker warm! Gebruik stof in de favo kleuren van je kind, strikjes en linten erop en het wordt een blikvanger in de slaapkamer.

Beeld: ariadne at Home

geen reacties

Reageer als eerste op dit artikel!

reageer zelf >

reageer op dit artikel

Om spam te vermijden is het noodzakelijk om de code hieronder in te vullen. De code is hoofdlettergevoelig.

Privacy- en Cookiebeleid